Заборонити громадянам росії здійснювати творчу професійну діяльність в Україні

ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА, ДІЯЛЬНІСТЬ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Сьогодні, ми, творча спільнота, актори кіно та театру, продюсери, режисери, представники культурного сектору, тримаємо оборону на культурному фронті і маємо на меті розбудову цілісного та ціннісного українського культурного простору. Враховуючи злочини росії проти Українського народу, ми не вбачаємо жодної можливості подальшої будь-якої співпраці у культурному, кіно та театральному секторах, і навпаки вбачаємо необхідність збільшення українського контенту на телебаченні, у театрах, на радіо та у сфері кінематографу.

У зв’язку з цим просимо Вас:

Заборонити громадянам російської федерації здійснювати на території України будь-яку діяльність у сфері кінематографії, телебачення, радіомовлення, театру, та культури загалом.

Заборонити трансляцію будь-якого телевізійного та/або кіноконтенту (фільмів, серіалів, документальних фільмів) у ефірах українських телеканалів за участі громадян російської федерації та/або створеного на території російської федерації.

Обмежити поширення/розповсюдження/продаж продуктів російської культури (літературних творів, вистав, художніх робіт тощо) на території України.

Вжити законодавчих заходів щодо збереження незалежності українського кінематографу від російського впливу, і створити разом з компетентними органами державної влади необхідні для цього засади, механізми, політики та процедури.

Ми хочемо працювати з митцями з цивілізованого світу, для кого права людей мають значення. Просимо вас допомогти нам на культурному фронті та підтримати наше звернення.

З повагою,
Ольга Клименко, продюсер

Автор: Клименко Ольга Василівна

Станом на 28 вересня петицію підписали 443 особи з 25000 необхідних.