Компенсація моральної (нематеріальної) шкоди, завданої війною, для громадян України в розмірі 1000 доларів США/1 міс.

ФІНАНСОВА, ПОДАТКОВА, МИТНА ПОЛІТИКА

У зв'язку з воєнним станом в Україні, прошу спрямувати одну з регуляторних функцій держави на фінансове забезпечення людини як її найвищої соціальної цінності. Адже, громадянам України, крім матеріальної шкоди, завдається непоправна нематеріальна (моральна) шкода, мірило якої я пропоную зафіксувати на рівні 1000 доларів США/1 міс. Для всіх громадян України, які не виїхали за кордон і перебувають на не окупованій території держави, за нематеріальні втрати (психоемоційні стреси, втрата мотивації та стимулів для життєдіяльності й інші проблеми, які неможливо відобразити у грошовому еквіваленті), необхідно на законодавчому рівні, встановити такий розмір щомісячної фінансової компенсації, відраховуючи її від початку широкомасштабного вторгнення рф, для отримання від країни-агресора воєнних репарацій. Крім того, держава мусить забезпечити можливість отримання вищевказаних компенсацій громадянами ще до перемоги – за рахунок кредиторів. Коштами, які повинні зараховуватися на рахунки громадян, без жодних посередників, можна буде оперувати (участь у торгово-економічній (купівля товарів та послуг) та інвестиційній діяльності, меценатстві, оздоровленні та реабілітації), виключно на території нашої держави, яка вільна від окупантів. Громадянин, отримавши кошти, зобов’язаний протягом 3-х місяців інвестувати їх в економіку України всіма доступними шляхами: купівля товарів та послуг, оздоровлення, участь у торгово-економічній та інвестиційній діяльності. В іншому разі, ці кошти (компенсація) обкладається 100% податком.
Отже, ми – громадяни України, до перемоги над ворогом, крім заробітних плат й компенсацій з відшкодування матеріальних втрат, отримуватимемо безпроцентний і безповоротній кредит в розмірі 1000 доларів США/1 міс, починаючи з лютого місяця 2022 року. Такий дієвий механізм, запроваджений державою, не тільки сприятиме підняттю бойового духу громадян і їх оптимістичному налаштуванню, а й зупинить відтік працездатного населення з країни, яке матиме матеріальні ресурси для самостійної і негайної участі в становленні зруйнованої економіки України.
Ця петиція окреслює ще один важливий аспект суспільних відносин, який, із можливістю розпоряджатися громадянам своїми фінансовими ресурсами, дає чіткий (компенсаторний) механізм реалізації принципів справедливості.

Автор: Ньорба Володимир Федорович

Станом на 4 жовтня петицію підписали 30 осіб з 25000 необхідних.