Відміна Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг №315 стосовно споживачів холодної води з індивідуальними приладами обліку

ЖИТЛОВА ПОЛІТИКА

Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 22.11.2018 року №315 "Про затвердження методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг із змінами № 358 від 28.12.2021 та №61 від 26.03.2022р. Дана методика порушує права споживачів з встановленими індивідуальними квартирними приладами обліку холодної води. Постачальником не надається інформація про втрати і можуть бути зловживання у розподілі між споживачами у будівлі. Формула розподілу діє у односторонньому порядку і не враховує, як себе може захистити споживач та сплачувати за фактично отримані послуги. Надавач послуги може збільшувати свої втрати та перекидати їх на споживачів, ніякого механізму контролю та перевірки монополіста! Якщо справний повірений квартирний лічильник показує одні об'єми споживання, а постачальник нарахувує подвійний об'єм, як з'ясувати звізки утворилась така різниця.

Автор: Піщаліна Наталія Євгеніївна

Станом на 3 жовтня петицію підписали 21 особа з 25000 необхідних.