Допомога українським YouTube-каналам

ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА, ДІЯЛЬНІСТЬ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Інформаційна війна - один із головних методів знищення українського самосприйняття, й поки хоча б частина цих методів може діяти на території України, нам не вдасться скинути з себе тягар російського поневолення.
Українці успішно протидіють інформаційній війні на багатьох фронтах: Facebook, Twitter, Instagram. Проте залишається один з найбільших, головних засобів масової дезінформації та брехні, засіб, в який росія уже з десяток років вбухує мільйони заради своїх цілей проти усього людства. На сьогодні він неконтрольований. На російську пропаганду натрапити там надзвичайно легко, навіть якщо ви дивитесь україномовні канали й не користуєтесь російською. Це український медіа-простір в YouTube, який модерувався офісами москви, що давало росії засоби знищувати україномовний проукраїнський контент та авторів, які його поширювали.
Роки політики ботоферм, проплачених каналів, масових страйків проти нас майже повністю витіснили українське з нашого YouTube-простору, а також зруйнували кар'єри величезної кількості перспективних авторів. Можна помітити, що частина успішних українських каналів по суті працюють саме на російську аудиторію, російською мовою, з пропагандистським наративом "Внє палітікі". І ця ситуація не зміниться якщо не створити максимально привабливий ринок праці саме на українців.
Як би там не було, існують й ті українські автори, які досі працюють саме на українську аудиторію, намагаючись підтримувати власну мову, культуру, створювати Український медіа-простір. Їх може бути в сотні разів більше, адже у нас повно творчих, розумних, прогресивних людей. Все, що їм необхідно - це підтримка.
Мої пропозиції вирішення проблеми російського ярма в життях українців:
1) Створити на державному рівні партнерські програми/об'єднання для творців українського контенту, які будуть корегуватись режисерами та діячами культури під приводом Мінцифри. (вже є декілька схем реалізації цього)
2) Розробити засіб відшкодування витрат на виробництво відео, з урахуванням того, що автори каналів готові всіляко взаємодіяти з державою.
3) Розпочати процедуру вирішення проблеми несправедливого модерування, коли автори контенту не порушують правил YouTube, але їм все одно приходять страйки.

Автор: Гаврилюк Максим Михайлович

Станом на 4 жовтня петицію підписали 63 особи з 25000 необхідних.