Вручення повісток

ОБОРОНОЗДАТНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ, МІЖДЕРЖАВНІ І МІЖНАЦІОНАЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Про впорядкування і видачу повісток

Прошу Вас, врегулювати ситуацію, яка склалася з видачею повісток до ТЦК в місті Чернівці і районних центрів Чернівецької області. Повістки видаються масово на всіх вулицях міста Чернівці, на всіх дорогах Чернівецької області і по всіх районах, селах Чернівецької області. Поліція разом з військовими заходять по фірмах, магазинах та інших підприємствах і видають масово повістки без всілякої систематизації. Не поодинокі випадки, коли по 5-ро військових виписують повістки одиноким молодикам. Це призводить до наступних наслідків:
1. в значній мірі зупиняється робота малого та середнього бізнесу: продавців, покупців, робітників «виловлюють» де тільки заманеться;
2. населення в місті та області обмежує своє перебування на вулиці, автошляхах і закладах малого та середнього бізнесів;
3. мешканці області та міста Чернівці не мають змоги заробляти кошти для допомоги на волонтерських засадах ЗСУ;
4. в лави ЗСУ потрапляє багато людей не придатних до несення військової служби, цим самим погіршується якість особового складу ЗСУ;
5. присутнє негативне відношення мешканців міста і області до влади різного рівня;
6. мешканці міста Чернівці та Чернівецької області не можуть зрозуміти і прийняти ситуацію, коли в Чернівецькій області масово роздають повістки, а в той же час в інших областях України добровольці приходять до воєнкоматів, а їх відправляють додому у зв’язку з відсутністю потреби в них.
Підсумовуючи вище наведене:
Мешканці міста Чернівці і Чернівецької області не відмовляються захищати Україну, але вони просять рівних умов з іншими областями, в наборі до лав ЗСУ та інших силових відомостей. Просимо не допускати регіональної вибірковості в питаннях мобілізації.
У цьому ж контексті, прошу відмінити будь-які премії чи штрафи працівникам ТЦК та/або Військово-Цивільних Адміністрацій в питаннях пов’язаних з недовиконанням чи перевиконанням поставлених мобілізаційних планів, або ж спростувати інформацію про наявність таких премій та штрафних санкцій.

Автор: Конишева Олександра Володимирівна

Станом на 28 вересня петицію підписали 97 осіб з 25000 необхідних.