Заборона РПЦ на території України

ДІЯЛЬНІСТЬ ОБ'ЄДНАНЬ ГРОМАДЯН, РЕЛІГІЯ ТА МІЖКОНФЕСІЙНІ ВІДНОСИНИ

Щодо заборони діяльності представників РПЦ в Україні.

Незважаючи на російсько-українську війну, що триває вже дев'ятий рік поспіль, надзвичайну прихильність духовенства російської православної церкви в Україні (РПЦ в Україні), що працює під маркою Української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП) , до "русского міра", виявлення та затримання спецслужбами України значної кількості зрадників, колаборантів, інформаторів з числа священників РПЦ в Україні (УПЦ МП) продовжують свою підривну діяльність представники РПЦ в Україні (УПЦ МП), здійснюють психологічний вплив на релігійній основі з метою нівелювання патріотизму та поширення ідей виправдання країни агресора, продовжують проповіді та заклики миру за будь-яку ціну, молитви за російський патріархат, засудження діяльності українського уряду та канонічної Православної церкви України.
Зважаючи на викладене вище та з метою зменшення загроз національній безпеці нашої держави та її зміцнення вимагаємо видати відповідні відомчі нормативно-правові акти щодо заборони діяльності представників РПЦ в Україні.

Автор: Вознюк Ольга Леонідівна

Станом на 28 вересня петицію підписали 39 осіб з 25000 необхідних.