Проти об'єднання УАД до ЛНУ

ОСВІТА, НАУКОВА, НАУКОВО-ТЕХНІЧНА, ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ

Зараз академія переживає важкий час, коли нас хочуть просто знищити, стерти історію та досягнення. Зі сторони МОН це є просто ОСВІТНЄ МАРОДЕРСТВО. Тому зараз нам усім потрібно згрупуватися та поширювати інформацію про цей злочин. Тільки спільними зусиллями ми зможемо протидіяти незаконним рішенням МОН.
Чому ж так важлива автономія УАДу?
- Наша академія єдина в Україні автономний заклад вищої освіти, який готує фахівців з медійних технологій та поліграфії.
- УАД є спадкоємниця й правонаступниця Українського поліграфічного інституту ім. Івана Федорова 1930 року. Це шалена історія, документи та унікальні екземпляри видань.
- Це провідний заклад, у якому студентство творить разом із академією, а не навпаки.
- Тут започатковано премію імені Івана Федорова.
- Це осередок кардинально різних людей, завдяки яким академія - це когорта, яка працює на благо українській освіті.
- Це заклад, де народжується книга, згадується книга та розповсюджується книга.

Варто зазначити, що в УАД понад 75% спеціальностей не є спорідненими з ЛНУ. Ппід скорочення потраплять 90% викладачів загальноосвітніх кафедр. Це приблизно становить до 25% викладацького складу академії. Також наразі не відомо формат ймовірного приєднання, адже в ЛНУ немає інститутів, і попередні приєднання завершились розпорошенням приєднуваних закладів. Українська академія друкарства мусить вибороти своє право на існування. Інакше не може бути.

Автор: Горбовий Данило Олексійович

Станом на 29 січня петицію підписали 3159 осіб з 25000 необхідних.