Про перегляд розміру добових при відрядженні по Україні для працівників бюджетної сфери

ПРАЦЯ І ЗАРОБІТНА ПЛАТА

Шановний Володимир Борисович!
Прошу Вас, як прем'єр-міністра, переглянути розмір добових при відрядженні по Україні для працівників бюджетної сфери, який визначається постановою Кабінету міністрів України від 02.02.2011 р. №98 "Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів". Згідно із цією постановою розмір добових складає 30 грн, що взагалі не відповідає сучасним цінам на харчування як у їдальні, так і на продукти харчування, місцеві транспортні витрати тощо. Рекомендується прив'язати розмір добових до розміру мінімальної заробітної плати. Наприклад, якщо розмір мінімальної заробітної плати з 01.01.2017 року становитиме 3200 грн, то добові повинні складати 3200*12/365=105,2 грн (де 12 - кількість місяців у році; 365 - кількість днів у році) із подальшим переглядом розміру добових при зміні розміру мінімальної заробітної плати. Такий розмір добових більш відповідає сучасним витратам відрядженого.
Також рекомендується переглянути розмір максимальної суми на проживання з урахуванням місця (міста) відрядження. 250 грн/добу - це мало реальна сума.

Автор: Козін Віктор Миколайович

Станом на 21 серпня петицію підписали 197 осіб з 25000 необхідних.