Про відновлення руху потягу Херсон-Львів через м. Вознесенськ

МІСЬКОЇ ТА РАЙОННОЇ РАД
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ШАНОВНИЙ ВОЛОДИМИРЕ БОРИСОВИЧУ!

Користуючись нагодою, дозвольте висловити Вам шану і повагу!
Ми, депутати Вознесенської міської та районної рад від імені та за дорученням жителів міста Вознесенська та Вознесенського району Миколаївської області, звертаємося до Вас як до найбільш впливового і відповідального керівника країни з питанням, яке вже п’ять років не вирішується через байдужість, безвідповідальність чиновників у владі. П’ятий рік поспіль звертаємося до Миколаївської облради, Миколаївської облдержадміністрації, Міністерства інфраструктури, Кабінету Міністрів при прем’єр-міністрі Яценюку, Генерального директора ПАТ «Укрзалізниця», до депутатів Верховної Ради від нашого регіону. Листи з проханням людей надсилалися багато разів. Проте бюрократи замість того, щоб вивчити питання, просто роблять відписки, які ні до чого їх не зобов’язують. Тільки Генеральному директору ПАТ «Укрзалізниця» Войцеху Балчуну надіслано три звернення, Міністру інфраструктури – п’ять разів.
Ми розуміємо, що нинішній стан з залізничними перевезеннями для держави нелегкий, але щоб настільки безвідповідально ставитися до запитів населення – це просто злочин проти людей, бо залізничні перевезення носять, крім всього, ще й соціальну функцію. Чиновники, які представляють державу, не створюють умов для можливого максимального дешевого і комфортного транспорту, тим більше, що залізницею користуються найбільш незахищені верстви населення.
Ми просимо Вас ввійти в положення простих людей (а це до 500 тисяч населення), неспроможних нести великі дорожні витрати, бо для жителів південного регіону західна частина України не тільки вікно в Європу, а й місце навчання, лікування та й врешті-решт батьківщина, де народилися і проживають їхні рідні. Як же можна об’єднати народ України, коли відсутнє елементарне залізничне сполучення, хоч для цього є всі умови? Залізниця, як кровоносні судини, повинна пов’язувати всі частини України. Тож маємо надію, що Ви дочитаєте цього листа до кінця і наше питання все-таки вирішиться на нашу користь.
Суть справи полягає у тому, що місто Вознесенськ має залізничне сполучення зі сходом, півднем України та містом Київ. У попередні роки через станцію курсували поїзди і у західному напрямку. На захід України було три поїзди: Херсон – Львів, Симферополь – Львів та Симферополь –Хмельницький. Ці потяги є і в даний час, та вони йдуть зовсім по іншому шляху, оминаючи Вознесенськ. Нам пропонують в Західну Україну добиратися через місто Миколаїв або через Одесу, а це зовсім незручно. Щоб доїхати до Львова через ці міста, потрібно більше 24 годин часу. А сільським жителям на це треба потратити набагато більше часу. Мешканці міста Вознесенськ та прилеглих районів повинні мучитися у буквальному розумінні слова, щоб дістатися у західну частину нашої країни.
Ми маємо велику мотивацію, щоб піднімати це питання. По-перше, значна частина населення цих місць – це переселенці із Західної частини України, які були насильно вивезені з рідних місць у післявоєнні роки.
По друге, у зв’язку з ситуацією, що склалася на Сході України та в Криму, набагато збільшилася кількість молоді, що навчається у вузах на заході. Крім того, багато мешканців нашого регіону хочуть оздоровлюватися в санаторіях Закарпаття та Прикарпаття, учні та жителі можуть ї хочуть здійснювати туристичні подорожі в цей регіон.
На нашу думку, потяги в західному напрямку вкрай необхідні, і вони не можуть бути нерентабельними (як нам намагаються пояснити), бо охоплюють великі міста Миколаївської області: Вознесенськ, Южноукраїнськ, Первомайськ, вузлові станції Колосівка та Помічна, а також райони: Веселинівський, Вознесенський, Єланецький, Доманівський, Братський, Первомайський, Арбузинський, Врадіївський та Кривоозерський. А нинішній маршрут потягу Херсон – Львів не користується попитом, бо йде через малозаселені місця. Крім того по одному і тому ж маршруту курсують два поїзди Херсон – Львів та Миколаїв – Івано- Франківськ.
Враховуючи вищезазначене, з метою поліпшення довіри громадян до держави, звертаємось до Вас з проханням вивчити можливість руху потягів через нашу станцію до Західної України хоча б 3-4 рази на тиждень.
Віримо у Вашу незаангажованість та позитивне вирішення даного питання, бо інтереси людей повинні стояти вище за все.
Просимо надати відповідь у встановлений законодавством України термін за адресою: 56500 місто Вознесенськ Миколаївської області, площа Центральна, 1, 2-й поверх, депутату Франк Ларисі Іванівні.

"02" лютого 2017 року

Автор: Барановська Ірина Олегівна

Станом на 27 лютого петицію підписали 988 осіб з 25000 необхідних.